Biografie

Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaar spelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Tien jaar later werd hij toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam en koos hij neerlands bekendste flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent.

Jeff is inmiddels succesvol afgestudeerd voor zijn bachelor en master, heeft een solo CD gemaakt genaamd Los Sentimientos del Flamenco en een CD-presentatie gegeven in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Met de verkoop van de CD heeft hij €4000,- opgehaald, waarvan hij het gehele bedrag heeft geschonken aan een goed doel. Hij speelde met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aguador’) in het Zaantheater en mocht onlangs Vaarzon Morel vervangen in de voorstelling 'Entre dos Artes' met ruiter Bas de Recht. Samen traden zij op voor 20000 man in Ahoy Rotterdam. Jeff tourde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, in Nederland speelde de Flamenco-Jazz Band o.a. op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met zijn trio gaf Jeff concerten tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam en tijdens de expositie 'Spaanse Meesters' in de Hermitage. Jeff speelde in de zomer van 2016 30 shows in het 'Late Evening Zomercabaret' in het Delamar Theater, m.m.v. Ruut Weissman, Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker, Eva Laurenssen, Raoul Heertje, Maarten Heijmans, Alex Klaasen, Ivo de Wijs, George Groot en Ellen ten Damme. In oktober van 2016 trad hij met Eva Laurenssen op in het 'Shaffy Chantant' in Felix Meritis te Amsterdam.

Hij volgde door de jaren heen cursussen bij alom gerespecteerde flamenco gitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito. Jeff treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten zoals de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band, Trio Mañanitas, oud-speler Jaber Fayad en celliste Maya Fridman.

Onlangs heeft Jeff als één van de vijf winnaars de YAA-award 2018 (Young Artsupport Amsterdam) gekregen; een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst.

Curriculum Vitae

In juni 2008 deed Jeff mee aan Zaanstormend Talent in het Zaantheater te Zaandam en won hij de prijs van de jury.

Van augustus 2008 tot juni 2010 volgde Jeff de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les had van Eric Vaarzon Morel, een groot flamencogitarist in binnen- en buitenland.

In juni 2010 behaalde Jeff zijn VWO-diploma en werd hij toegelaten tot de bachelor-opleiding.

In juli en augustus 2010 volgde hij een cursus in Córdoba (Spanje): "Naturaleza y Forma de la Guitarra Flamenca". In deze cursus had hij 4 uur per dag les van vier grote flamencogitaristen: Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco en Paco Serrano.

In september 2010 Jeff begon met de bachelor-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam met Eric Vaarzon Morel als hoofdvakleraar. Voor het bijvak Gitaar Klassiek Lex Eisenhardt. Verder volgde Jeff nog bijvak Gitaar Elektrisch.

Vanaf maart 2011 tot juli 2013 speelde Jeff bij flamencodansschool Romina Toroz te Amsterdam.

In juli en augustus 2011 volgde Jeff wederom de cursus "Naturaleza y Forma de la Guitarra Flamenca" in Córdoba.

In september 2011 begon Jeff aan het tweede jaar van de bachelor-opleiding op het Conservatorium.

20 februari 2012 volgde Jeff een masterclass bij Tomatito. Daarnaast mocht hij als luisteraar aanwezig zijn bij de uitzending van Tomatito bij Vrije Geluiden.

22 maart 2012 volgde Jeff op het Conservatorium een masterclass van Carlos Dénia, Raquela Ortega en Eric Vaarzon Morel.

In juli 2012 rondde Jeff zijn tweede jaar van de bachelor-opleiding af met een 'zeer goed', de hoogste beoordeling voor een overgang.

In september 2013 begon Jeff aan het derde jaar van zijn bachelor-opleiding.

23 november 2013 volgde Jeff een masterclass van klassiek gitarist en componist Johannes Möller.

Tijdens de Flamenco Biënnale op 2 en 3 februari 2013 volgde Jeff een masterclass bij Mayte Martín.

Op 4 april 2013 won de Pablo Martínez Flamenco-Jazz band, waar Jeff in speelt, de tweede prijs in de halve finale van het Keep An Eye jazz award. Dit leverde de band een bedrag van € 1000,- op en studiotijd in de studio van het Conservatorium van Amsterdam.

Op 27 juli 2013 kreeg Jeff in Sevilla (Spanje) les van Tino van der Sman.

In het eerste half jaar van 2013 startte Jeff een crowdfundingproject via voordekunst.nl, waarmee hij met succes zijn eerste solo-flamencogitaar album kon produceren. Dit album heet "Los Sentimientos del Flamenco", de gevoelens van de flamenco. Meer informatie over dit project kunt u op de volgende website vinden: http://www.jeffheijne.nl/voordekunst/ en voordekunst.nl. Meer informatie over de cd kunt u vinden onder het tabblad cd.

29 september 2013 gaf Jeff de presentatie van de CD 'Los Sentimientos del Flamenco' in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw, Amsterdam.

16 en 17 november 2013 volgde Jeff een workshop bij Tino van der Sman.

Van 30 april t/m 11 mei 2014 toerde Jeff met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band langs de Spaanse kust. Tijdens deze tour speelden ze in Barcelona, Gironella, Reus, Valencia, Alicante, Murcia en Bullas.

15, 16 en 17 mei 2014 was Jeff te zien in het Kennemertheater te Beverwijk als flamencogitarist in Zorro the Musical, een Joop van den Ende productie, uitgevoerd door The Cast.

24 juni 2014 deed Jeff zijn afsluitend examen voor de bachelor-opleiding flamenco gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, waarvoor hij een zeer goed als beoordeling ontving.

Na zijn bachelor richtte Jeff 'Trio Mañanitas' op. Meer informatie over het trio kunt u vinden op de facebook pagina.

Eind juli 2014 trad de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band meerdere malen op in Mahón en Ciutadella op het eiland Menorca.

Aangezien Jeff zijn bachelor 'zeer goed' afsloot kreeg Jeff een masterstudie aangeboden op het Conservatorium van Amsterdam. Hij mocht zelf invulling geven aan deze studie. Het eerste jaar master sloot hij af met een negen.

29 augustus 2015 stond Jeff met 'Trio Mañanitas' tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

Van 31 oktober t/m 8 november 2015 presenteerde Jeff met de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band de CD 'de Madrugada' in Spanje. Tijdens deze tour speelden ze in Murcia, Cadiz, Sevilla, Bullas, Alicante.

28 november in speelde Jeff met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aquador’) in het Zaantheater.

Op 30 juni 2016 sloot Jeff zijn 'Master' af met een 'zeer goed!'

Van 21 juni t/m 30 juli 2016 speelde Jeff in het 'Late Evening Zomercabaret' in het DeLaMar Theater te Amsterdam, m.m.v. Ruut Weissman, Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker, Eva Laurenssen, Raoul Heertje, Maarten Heijmans, Alex Klaasen, Ivo de Wijs, George Groot, Ellen ten Damme.

Van 6 oktober t/m 8 oktober 2016 speelde Jeff in het 'Shaffy Chantant' in Felix Meritis te Amsterdam, m.m.v. Eva Laurenssen, Diamanda Dramm, Flip Noorman, Oukje den Hollander, Vera Marijt, Jacob de Groot en Jasper van Hofwegen.

CD's