archief

23 Jun 2010

Grote gitaristen en de kans voor Zaans talent

ZAANDAM - Komend seizoen organiseert het Zaantheater voor het eerst het Zaans Gitaar Festival. Op zaterdag 2 april 2011 staat het theater geheel in het teken van dit veelomvattende snaarinstrument. Hoogtepunt is het spetterende avondprogramma met optredens van Three of a Kind, Five Great Guitars, Lars de Rijck uit Assendelft en Jeff Heijne uit Krommenie.

Maar ook Zaanse gitaarliefhebbers met minder ervaring dan Lars en Jeff krijgen de kans om het podium van de grote zaal te bespelen: om 19.30 uur zullen 100 Zaanse gitaristen o.l.v. Ruben Hoeke gitaarklassiekers als You Can't Always Get What You Want en Knocking on Heaven's Door spelen. De kosten om mee te doen, zijn ? 15 (inclusief een kaartje voor het avondprogramma). De deelnemers gaan eerst twee keer repeteren voor de grote presentatie tijdens het festival. Iedereen die mee wil doen, kan nu al reserveren via http://www.zaantheater.nl.

Na afloop van het programma in de grote zaal speelt de Ruben Hoeke Band in de foyer met gastgitaristen. 's Middags zijn er workshops jazz-, blues-, gipsy en Afrikaanse gitaar door de topgitaristen die 's avonds optreden. Ook is er een gitaarmarkt en een YouTube-contest: maak een filmpje van jezelf en zet het op YouTube. De winnaars mogen zichzelf op 2 april presenteren. Kortom: een perfecte avond uit voor gitaristen en gitaarliefhebbers!

Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen voor alle onderdelen van het Zaans Gitaar Festival op http://www.zaantheater.nl.

De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 0900 - 33 44 55 3 (€0,30 p.m.).