archief

14 Jun 2010

Zaantheater organiseert Zaans Gitaar Festival

ZAANDAM - Komend seizoen organiseert het Zaantheater in Zaandam voor het eerst het Zaans Gitaar Festival. Op zaterdag 2 april 2011 staat het theater geheel in het teken van dit veelomvattende snaarinstrument. Hoogtepunt is het spetterende avondprogramma met optredens van Three of a Kind, Five Great Guitars, Lars de Rijck uit Assendelft en Jeff Heijne uit Krommenie.

 

Ruben Hoeke

Maar ook Zaanse gitaarliefhebbers met minder ervaring dan Lars en Jeff krijgen de kans om het podium van de grote zaal te bespelen: om 19.30 uur zullen honderd Zaanse gitaristen onder leiding van Ruben Hoeke gitaarklassiekers als You Can't Always Get What You Want en Knocking on Heaven's Door spelen.

 

Workshops

Na afloop van het programma in de grote zaal speelt de Ruben Hoeke Band in de foyer met gastgitaristen. 's Middags zijn er workshops jazz-, blues-, gipsy en Afrikaanse gitaar door de topgitaristen die 's avonds optreden. Ook is er een gitaarmarkt en een YouTube-contest: maak een filmpje van jezelf en zet het op YouTube. De winnaars mogen zichzelf op 2 april presenteren.

 

Kaarten bestellen

De kosten om mee te doen, zijn € 15,- (inclusief een kaartje voor het avondprogramma). De deelnemers gaan eerst twee keer repeteren voor de grote presentatie tijdens het festival. Kijk voor meer informatie en kaarten bestellen voor alle onderdelen van het Zaans Gitaar Festival op www.zaantheater.nl.

De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 0900 – 33 44 55 3 (€0,30 p.m.).

 

Zaantheater

Nicolaasstraat 3 - 1506 BB Zaandam

Tel: 0900 3344553

www.zaantheater.nl