archief

15 Apr 2010

Zaans Gitaar Festival

Zaterdag 2 April 2011 staat het Zaantheater in het teken van de gitaar. Prachtige concerten, spontane jamsessies, een gitaarmarkt, workshops, een YouTube-contest en meer maken het een perfecte avond uit voor gitaristen en gitaarliefhebbers. Het voorlopige programma ziet u hieronder, hou deze website in de gaten. De presentatie is in handen van Beatrice van der Poel.

Vanaf 19.30 uur: 100 Zaanse gitaristen o.l.v. Ruben Hoeke

Honderd Zaanse gitaristen zullen in de grote zaal gitaarklassiekers als You Can’t Always Get What You Want en Knocking On Heaven’s Door spelen. Iedereen die mee wil doen, mag zich aanmelden via info@zaantheater.nl. Onder leiding van Ruben Hoeke ga je twee maal repeteren voor de grote presentatie tijdens het festival. De kosten zijn € 15, inclusief kaartje voor de avond. Als je je hebt aangemeld, reserveren wij een kaart voor je in de zaal voor deze speciale prijs. Neem je eigen gitaar mee (akoestisch, geen versterkers).

Vanaf 20.15 uur: Three of Kind, Five Great Guitars, Lars de Rijck en Jeff Heijne

Three of a Kind

De gipsy jazzklanken van gitaristen Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg en Zoumana Diarra scoren op alle fronten. Passie, soul, swing en virtuositeit zijn allemaal in even hoge mate vertegenwoordigd.

Five Great Guitars

Meestergitaristen Jan Kuiper, Zoumana Diarra, Erwin Java, Digmon Roovers en een speciale gast verkennen alle stijlen en nuances van de moderne gitaarmuziek. Jazz, blues, rock, klassieke muziek, Indiase klanken, Afrikaanse riffs, groovy ritmes en onnavolgbare licks: u kunt het zo gek niet bedenken. Hier viert de gitaarmagie hoogtij!

Lars de Rijck

Lars de Rijck uit Assendelft stond inmiddels al op de bühne met Harry Sacksioni en met zijn held Tommy Emmanuel. Ook werd hij tweede bij de tv-serie Hollands Got Talent in 2009.

Jeff Heijne

Jeff Heijne uit Krommenie speelt vanaf zijn negende, had les van de besten en is gespecialiseerd in klassiek en flamenco. In 2008 won hij al de juryprijs tijdens Zaanstormend Talent in het Zaantheater.

Na afloop in de foyer: Ruben Hoeke Band

Na afloop is er in de foyer een jamsessie met de Ruben Hoeke Band en gastgitaristen. De groep speelt stevige rhythm & blues, boogie, soul en vette, opzwepende rock.

Vanaf 15.30 uur: workshops Akoestische Gitaar

15.30 uur: workshop jazzgitaar door Jan Kuiper
15.30 uur: workshop bluesgitaar door Erwin Jaya
17.00 uur: workshop gipsy gitaar door Stochelo Rosenberg
17.00 uur: workshop Afrikaanse gitaar door Zou Diarra

De workshops duren een uur en de toegang is € 7,50. Kaarten kun je bestellen via deze website. Je mag meedoen of de workshop als toeschouwer bijwonen. Na een half uur kun je eventueel van workshop wisselen. Neem zelf een gitaar mee (geen versterkers).