archief

30 Jul 2012

Muziek & Culinair in de Wester

Wat-er me-nu gebeurt in de Westerstraat.... In vijf restaurants zult u blij verrast worden. U geniet van lekkere hapjes en drankjes en in de pauzes spelen artiesten sprankelende live muziek. Het motto: Lekker eten en heerlijk luisteren. Ieder restaurant biedt zijn eigen specialiteit. Kleine concerten door grote muzikanten, een lekker hapje en een genoeglijke sfeer.
Een Wereldmiddag in de Westerstraat met flamenco, jazz, singersongwriters en fingerstyle gitaar. Na het grote succes van het Gitaarfestival in het Zuiderzeemusuem zijn de muzikanten nog lang niet uitgespeeld.

De optredende musici:

- In Restaurant Van Bleiswijk speelt Thora Schoonhoven; jazz pianiste. Speelt van poppy tot jazz, speelde bij Rob Agerbeek (ex Dutch Swing College) speelt regelmatig samen met verschillende gitaristen.

- In Restaurant Broekhuizen speelt het Madera trio: gitaar/zang/percussie. Optredens worden professioneel omlijst op een aangenaam geluidsniveau. Sietze Bouma gitaar, zangeres Janna van der Veen en percussie Kristian Dijkstra

- In restaurant Gouwe Groef - speelt en zingt Joey Vriend de singer-songwriter/ gitarist. Het nieuwe talent uit Westfriesland, schrijft en zingt zijn eigen liedjes. Joey speelt ook op de Bep Glasius tijdens de Avondvaartocht.

- In restaurant Onder de Wester speelt Jeff Heijne, flamenco gitarist en protegé van Eric Vaarzon Morel en speelde in Paradiso op het Flamencofestival

- In restaurant Tijdloos speelt Wim den Herder; fantastische fingerstyle gitarist; heeft samen opgetreden met Tommy Emmanuel

Op deze dinsdagavond kunt u nog langer genieten van de Waterweek en Enkhuizen. U heeft keuze uit een Carillonconcert, Open Air Cinema, of vaartocht met de veer-/salonboot 'Bep Glasius'. Zie voor informatie bij deze activiteiten.