archief

16 Jul 2012

Klimmen naar kruishoogte

Donderdag 19 Juli Klimmen naar kruishoogte een knots gekke avond met Tosca Niterink (theo en thea), Anita Jansen, La Pat en Jeff Heijne

Een avond om niet snel te vergeten!! Over de belevingen van Tosca en Anita tijdens hun tocht van Grenada naar Santiago de compostella

Aanvang 20:00 uur Entree 20 Euro bepekt aantal kaarten beschikbaar

Anita Janssen – Den Haag (1962)

Regelrecht uit de Haagse Schilderswijk. Na een studie geschiedenis de muziek, ingerold tot op heden percussioniste in diverse bands, van fado tot dance classics en al trommelend doorgerold naar televisie en radioland en rolt nog steeds tussen muziek en media heen en weer.Werkt als camjo (camerajournalist) en radio verslaggever bij Omroep West. En is sinds zeven jaar de ene helft van de Peper en Zout pioniers.Als Peper en Zout Paparazzi werkt ze voor de Varagids. Als pionier maakte ze reisreportages en films voor Holland Doc, en Vara’s Humor TV . En als wandelamateur is ze fotograaf bij de NRC.In 2009 werd Anita getroffen door het wandelvirus en liep ze samen met Tosca de Camino de Santiago een 750 kilometer lange tocht door Gods open natuur naar Santiago de Compostella. En dat bleek niet genoeg, ze moest ook zo nodig afgelopen voorjaar van Granada naar Santiago lopen, dus vanuit een andere hoek 1100 km dit keer.

Tosca Niterink – Haarlem (1960)

Studeerde niet af aan de Academie voor Kleinkunst en maakte samen met Arjan Ederveen ‘Theo en Thea’, ‘Kreatief met Kurk’ en ‘Borreltijd’. Daarnaast heeft Tosca voorstellingen geregisseerd en gaf ze les op diverse theateropleidingen. Ze is columnist voor de Esta en Peper & Zout paparazzi voor de VARA gids.
Als wandelamateur schrijft ze ook reisverhalen voor de NRC. Ze was deze winter op tv te zien in de vrolijke rol van raamhoer blauwe Nel in de BNN serie Walhalla.
Met Anita Janssen vormt ze ‘Peper en Zout pioniers’ en maakt reis programma’s voor het digitale themakanaal van VARA’s humor TV voor Holland Doc en voor omroep west. Afgelopen voorjaar heeft ze als pelgrim samen met Anita Janssen de Via de la Plata gelopen en schrijft daar nu een boek over.